fbpx
Mestnik
FOTO: IC Jama
Aktualno

Več kot milijon evrov za urejanje obrtne cone

Občina Žužemberk je s podjetjem Eltim iz bližnje vasi Krka danes podpisala pogodbo za ureditev obrtne cone Jama, ki leži na Jami pri Dvoru oz. ob tamkajšnji cesti Dvor-Kočevje. Naložba bo skupaj z davkom stala nekaj več kot milijon evrov. Občina si 530.000 naložbenih evrov obeta z javnega razpisa, so povedali na občinski upravi.

Območja obrtne cone Jama zadnjih 15 let niso urejali, žužemberška občina pa se je pod županovanjem Jožeta Papeža lotila njene parcelacije in dejanskega urejanja, zagotovila je tudi gradbeno dovoljenje, je direktor žužemberške občinske uprave Tomaž Hrastar navedel za STA.

Za pripravo tamkajšnje ploščadi bodo morali izkopati 35.000 tisoč kubičnih metrov zemljine, predvsem pete kategorije. Nekaj več kot 30.000 kubičnih metrov izkopane zemljine bodo uporabili pri njeni gradnji, je dodal.

Izvajalska pogodba obsega tudi gradnjo dostopne ceste in povezovalnih cest, ureditev meteorne in fekalne kanalizacije ter gradnjo vodovoda, je še povedal Hrastar.

STA./ML.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih