fbpx
Mestnik
FOTO: MONM.
Aktualno

Čestitke zlati ekipi gasilcev PGID Krka

Župan Gregor Macedoni je včeraj na rotovžu sprejel ekipo Prostovoljnega gasilskega industrijskega društva Krka (PGID Krka) in jim čestital za zlato medaljo, ki so jo osvojili na letošnji Gasilski olimpijadi v Celju, so na uradni spletni strani zapisali na Mestni občini Novo mesto.

PIGD Krka deluje že 52 let in je rastlo skupaj s tovarno, saj je iz začetnih 26 prostovoljnih članov njihovo število zraslo na današnjih 356 članov. Vse od leta 1970 so se udeležili šestih gasilskih olimpijad, s petih so se vrnili z odličji.

Redno pa se udeležujejo tudi tekmovanj pod okriljem gasilske zveze Slovenije in mednarodnih tekmovanj, največji uspeh pa je bila zmaga na letošnji gasilski olimpijadi v Celju, ki so jo dosegli v kategoriji poklicni člani B. Posebej ponosni so, da je v njihovih vrstah vse več gasilk, ki so izvrstne tekmovalke in se vse bolj vključujejo tudi v gasilsko operativno delo, na zadnji olimpijadi pa jim je za medaljo zmanjkalo le nekaj športne sreče, sporoča Občina.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih