fbpx
Mestnik
Aktualno Zanimivosti & Zabava

Vesela pustna sobota v Novem mestu

Novo mesto je na pustno soboto ponovno gostovalo pustni karneval. Organizatorji so imeli srečo z vremenom in ob sicer muhastih dnevih uspešno izpeljali pustno povorko, ki se ji je pridružila novomeška godba in mažoretke. Veselo pustno dogajanje na Glavnem trgu je vodil Rado Trifković, dopolnili so ga plesalci Plesnega studia Novo mesto, maškare pa je zabaval Čarodej Toni. Udeležence povorke so razveselili z brezplačnimi krofi.

Posebna strokovna ekipa v zasedbi priznanega kuharja Damjana Finka, predstavnice Hiše kulinarike, ki slavi po mehkih in slastnih krofih, Maje Kumelj iz Pie Shopa in ljubitelja krofov Jureta Marolta, je strokovno ocenila pustne krofe, ki so sodelovali na izboru Naj krof 2022. Zmagovalni krof je spekla gospa Mari Potočar, najbolj izvirnega po mnenju strokovne komisije pa Danica Jožef, ki je spekla veganski krof.

Potekal je tudi izbor za naj pustne maske. Nagrado za najizvirnejšo masko je prejela Ajda Vesel, ki je bila oblečena v grozd, narejen iz balonov.

M.Z.L.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih