fbpx
Mestnik
Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Veter povzročal nevšečnosti

Močan veter je včeraj povzročal obilo preglavic predvsem v severnem, vzhodnem, jugovzhodnem in osrednjem delu Slovenije. Veter je podiral drevesa, elektro in komunikacijske drogove ter odkrival strehe objektov.

Zaradi močnega vetra se je v občini Brežice na cesto podrlo več dreves. Podrta drevesa , ki so onemogočala ali ovirala promet so odstranili dežurni pri Komunali Brežice in Cestnem podjetju.

Včeraj, ob 10.58 se je na Zobčevi ulici v Novem mestu podrl telefonski drog. Dežurni delavci podjetja Telekom so sanirali podrt drog. Ob 13.37 je na cesti Mali Slatnik—Veliki Slatnik, občina Novo mesto, podrto drevo oviralo promet. Drevo so razžagali in odstranili delavci Cestnega podjetja Novo mesto.

Ob 9.37 je v Dobruški vasi, občina Škocjan, močan veter podrl drevo na ostrešje stanovanjske hiše. Gasilci PGD Škocjan in Grmovlje so drevo razžagali in odstranili ter s ponjavo pokrili poškodovano ostrešje. Ob 13.42 je v naselju Bučka, občina Škocjan, veter razkril manjši del ostrešja starejše stanovanjske hiše. Gasilci PGD Bučka so s kritino pokrili streho. Ob 15.35 je v naselju Jarčji Vrh, občina Škocjan, podrto drevo oviralo promet. Gasilci PGD Bučka so drevo razžagali in odstranili.

Včeraj, ob 9.15 je na cesti Novo mesto-Šentjernej pri Šentjerneju podrto drevo oviralo promet. Dežurni delavci Cestnega podjetja Novo mesto so drevo razžagali in odstranili. Ob 13.16 je na cesti Šentjernej—Javorovica pri naselju Veliki Ban, občina Šentjernej podrto drevo oviralo promet. Drevo so razžagali in odstranili delavci podjetja JP EDŠ Šentjernej. Ob 13.38 se je v naselju Tolsti Vrh, občina Šentjernej, zaradi močnega vetra telefonski drog nagnil čez cesto. Dežurni delavci podjetja Telekom so sanirali poškodovan drog, poroča Uprava za zaščito in reševanje RS.

Danes bo sprva precej jasno, čez dan se bo nekoliko pooblačilo. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem pa šibka burja, napovedujejo meteorologi. Najnižje jutranje temperature bodo od minus 11 do minus tri stopinje Celzija, ob morju malo nad 0. Živo srebro se bo čez dan povzpelo do pet, na Goriškem in ob morju do 8 osem stopinj Celzija.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih