fbpx
Mestnik
Fotografija je simbolična.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Vlak trčil v pešca

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 77 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 228 klicev. Obravnavali so 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, požara, sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Vlak trčil v pešcaOb 8.46 smo bili obveščeni o nesreči na železniških tirih pri kraju Hudo na območju PP Trebnje, kjer naj bi vlak trčil v moškega. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 33-letni moški pešačil po železniških tirih iz smeri Hudega proti Mirni Peči. V isti smeri je pripeljal vlak, strojevodja je moškega opozarjal z zvočnimi signali, vendar trčenja ni mogel preprečiti. Po trčenju je 33-letnih poškodovan obležal na tirih. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, po zadnjih podatkih ne gre za hujše poškodbe. Policisti okoliščine še preverjajo, o ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

KRIMINALITETA

Na območju Stražnjega vrha je med 10. 12. in 11. 12. nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil denar, srebrnike in zbirko kovancev. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za 2.500 evrov.

V noči na 11. 12. je v Dolenjih Skopicah neznanec vlomil v gospodarski objekt in odtujil motorno žago, agregat in orodje. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.500 evrov škode.

V Pošteni vasi na območju PP Brežice je v noči na 11. 12. nekdo vlomil v objekt namenjen prekajevanju mesa in odtujil 60 suhomesnatih izdelkov. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 400 evrov.

Na pokopališču v Mirni Peči je med 8. 12. in 11. 12. nekdo vlomil v svečomat in odtujil kovance v vrednosti 20 evrov. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 3.000 evrov škode.

V Straži je med 9. 12. in 11. 12. neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar in zlat nakit. Z vlomom in tatvino je povzročil za 1.000 evrov škode.

V Vitni vasi na območju Brežic je med 16.40 in 18.30 nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev, skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil dve puški, denar in zlat nakit. Okoliščine kriminalisti in policisti še preiskujejo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCIPrijeli tihotapca in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

Okoli 23. ure so policisti na območju Obrežja ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Chrysler poljskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 42-letni državljan Gruzije in 27-letni sopotnik iz Gruzije prevažata šest državljanov Iraka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Državljanoma Gruzije so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Iraka še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Mihalovec, Ribnica, Rakovec, Slovenska vas) izsledili in prijeli 26 državljanov Maroka, 16 državljanov Afganistana, 15 državljanov Sirije, sedem državljanov Turčije, pet državljanov Rusije, štiri državljane Kameruna, državljana Indije, državljana Iraka in državljana Kitajske. Na območju PP Črnomelj (Adlešiči, Drašiči, Klošter) so prijeli šest državljanov Sirije, tri državljane Afganistana in državljana Maroka in na območju PP Sevnica (Sevnica) tri državljane Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih