fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Vlom: Ostali brez žice iz bakra in kositra

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 55 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 174  klicev.  Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu so zasegli
kombi kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume  kaznivih dejanj nasilja v družini, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nezakonitih prehodov državne meje.

V noči na 18.  10. so v Žužemberku neznanci vlomil v ograjen skladiščni prostor podjetja in odtujili žico iz bakra in kositra. Z vlomom in tatvino so povzročili za okoli 7000 evrov škode.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Loče, Ribnica, Obrežje)  izsledili in prijeli 16 državljanov Burundija, 13  državljanov Konga, sedem državljanov Kube in dva državljana Afganistana.  Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih