fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Vlomil v cerkev in odtujil manjšo količino kovancev

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 65 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 201 klic. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, tatvin in vlomov. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požarov, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, sprožitve signalno varnostne naprave in nedovoljenih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V noči na 17. 1. je v Leskovcu pri Krškem nekdo s strehe objekta odtujil bakrene žlebove in odtočne cevi.

V kraju Brege na območju PP Krško je v noči na 17. 1. neznanec iz odklenjenega kmetijskega objekta odtujil suhomesnate izdelke.

Na območju PP Trebnje je med 16. 1. in 17. 1. nekdo vlomil v cerkev in odtujil manjšo količino kovancev. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

V Velikem Gabru je med 15.30 in 21. uro neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je zlat nakit in z vlomom in tatvino povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje, Slovenska vas, Mihalovec, Jesenice, Velika Dolina, Veliki Obrež, Jereslavec, Brezje pri Veliki Dolini) izsledili in prijeli 46 državljanov Sirije, 15 državljanov Maroka, sedem ddržavljanov Iraka, pet državljanov Afganistana, tri državljane Palestine, dva državljana Irana in dva državljana Indije. Na območju PP Metlika (Rosalnice, Metlika, Božakovo) so prijeli 22 državljanov Sirije in na območju PP Črnomelj (Miliči, Vinica) 15 državljanov Sirije, dva državljana Etiopije in državljana Tunizije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih