fbpx
Mestnik
FOTO: Pexels.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Vlomilec odtujil več kosov orožja in zlat nakit

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 49 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 184 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in šest prometnih
nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na  javnih krajih in v zasebnih prostorih in enega kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume  kaznivih dejanj vloma in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav in nezakonitih prehodov državne meje.

Včeraj, okoli 13.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Čelevcu na območju PP Novo mesto. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 21-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Mokronoga proti Zburam. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v parkiran avtomobil. Lažje  poškodovanega  voznika  so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitve izdali
plačilni nalog.

Brežiški policisti so bili včeraj, nekaj po 17. uri, obveščeni o prometni nesreči v Velikih Malencah. Ugotovili so, da je 75-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Voznika in potnico so reševalci na kraju oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Po prvih informacijah naj bi  bila lažje poškodovana.

Včeraj, nekaj pred 18. uro,  se je zgodila prometna nesreča na avtocesti v smeri proti Ljubljani, pri počivališču Dul.  Policisti PPP Novo mesto so ugotovili, da je 65-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti  izgubil  oblast nad vozilom in trčil v varovalno ograjo. Povzročitelju, ki se je v nesreči lažje poškodoval, bodo zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Vlomi in tatvine

Na območju Dolenjega Boštanja so neznanci z drogov porezali in odtujili okoli 400 metrov kabla in povzročili za okoli 1200 evrov škode.

Na Šmihelski cesti v Novem mestu  je med 6. 7. in 7. 7. nekdo s strehe objekta odtujil bakrene žlebove in bakrene cevi. Škode je za okoli 1000 evrov.

V Šmalčji vasi na območju  PP Šentjernej je nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je več kosov orožja in zlat nakit. Okoliščine vloma policisti še preiskujejo.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih