fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Vozil brez počitka in s številnimi tehničnimi pomanjkljivostmi

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so v sredo, 2. 2. 2022 pri nadzoru prometa na avtomobilski cesti  A2, v kraju Čatež ob Savi, kontrolirali voznika skupine  vozil, sestavljeno in vlečnega tovornega vozila in polpriklopnika, ki je prevažal rabljene avtomobile.

V postopku so ugotovili, da je voznik nepravilno naložil tovor, tako da je presegel največjo dovoljeno dolžino, ki je znašala 23,40 metra. Tovor je zadaj gledal čez rob skrajne točke 2.3 metra in ni bil ustrezno označen
niti ustrezno pritrjen. Poleg tehničnih pomanjkljivosti vozila (obrabljene gume do mere, da so se že videle notranje žice) so še ugotovili, da je voznik večkrat kršil pravila trajanje vožnje in obveznih odmorov oziroma počitkov.

Prometni  policisti so 55-letnemu vozniku, državljanu Albanije, na kraju izdali plačilni nalog v višini 2.530,00 €. Za ugotovljene kršitve so plačilni nalog v višini 9.170,00 € izdali tudi tuji pravni osebi, sporoča PU Novo mesto.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih