fbpx
Mestnik
Aktualno Borilni športi Šport

Vrtec karateja v Karate akademiji v Novem mestu

Karate klub Novo mesto ima od začetka marca 2021 nove vadbene prostore na naslovu Sokolska 8, kjer poteka karate akademija v Novem mestu. Treningi so namenjeni rednim športnim programom članov kluba, poleg tega pa želimo zajeti tudi čim širšo populacijo, ki jim bomo omogočili vadbo – brezplačno; med njimi najstarejši in najmlajši v novomeških vrtcih in vrtcih okoliških občin.

Da karate ni samo za starejše, dokazujejo tudi malčki, ki že pri treh ali štirih letih obiskujejo karate vrtec. Treningi pozitivno vplivajo tako na njihov telesni kot tudi čustveni razvoj. V letošnjem šolskem letu se brezplačnih karate uric v dopoldanskem času udeležujejo otroci iz Vrtca Ciciban.

Vrtec karateja je prilagojen vadbeni program karateja za predšolske otroke, stare tri, štiri in pet let. Vadba karateja otrokom ponuja zdravo psihofizično športno-borilno dejavnost, ki ugodno vpliva na njihov telesni in umski razvoj.
Otroci pridobijo občutek za ravnotežje, odzivnost, domišljijo, moč, hitrost in koordinacijo. Vztrajnost in disciplina, ki ju spoznajo v prijateljskem vzdušju, jim pozneje pomagata pri premagovanju ovir, s katerimi se srečujejo pri napredovanju v življenju.

Treningi pri nas potekajo varno, z veliko mero samokontrole in discipline. Pri tej starosti je zelo pomemben predvsem razvoj motorike, saj, kot nas uči znanost, to pomembno vpliva tudi na to, kako se bodo otroku razvili možgani. Poleg tega se otroci na varen način spoznajo z osnovnimi tehnikami karateja, ki zahtevajo koncentracijo in razmišljanje vsakega od njih.

V karateju so lahko zelo uspešni tudi nekoliko šibkejši otroci, saj se naučijo izkoriščati moč partnerja. Naravno močnejši otroci se s tem naučijo spoštovanja šibkejših, šibkejši pa pridobijo na zdravi samozavesti.

Verjamemo, da so predvsem otroci zelo veselih naših skupnih druženj, in da se bo tako sodelovanje v dobro naših otrok nadaljevalo tudi v prihodnje.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih