fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice Vrtci, šole, študij

Vsi otroci na tekaške smuči

Fundacija za otroke Vrtca Ciciban Novo mesto je za vrtčevske otroke pripravila novo presenečenje, s pomočjo katerega se bo odkrilo novo veselje na snegu. “V vrtcu spodbujamo gibanje, ki velja za primarno potrebo predšolskih otrok in vzpostavlja temelje zdravega življenjskega sloga, gibanje na prostem pa seveda toliko bolj,” pravijo.

V okviru projekta “Vsi otroci na tekaške smuči” bodo otroci skozi igro in po posebnem didaktičnem postopku osvojili osnove teka oziroma hoje na smučeh do stopnje samostojnosti.

Za nakup kompletov otroških tekaških čevljev, smuči in palic skupaj z didaktičnimi tepihi za učenje je poskrbela Fundacija za otroke Vrtca Ciciban Novo mesto. “Naši zaposleni so se udeležili izobraževanja na daljavo in otroci, ki so v vrtcu, že »trenirajo«. Zaenkrat le v igralnicah, ker razmere drugačnih oblik ne omogočajo. Verjamemo, da bo kmalu zapadel tudi sneg in se bomo lahko korajžno s smučmi odpravili še ven,” pravijo iz vrtca.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih