fbpx
Mestnik
Fotografija je simbolična. FOTO: Unsplash.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Z BMW-jem 104 km/h skozi naselje

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 58 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 218  klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju  cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb.

Skozi naselje z več kot 100 km/h

Policisti PP Brežice so v Novi vasi pri Mokricah včeraj izvajali meritve hitrosti. V naselju, kjer velja omejitev hitrosti 50 km/h, so vozniku osebnega avtomobila BMW X6 izmerili hitrost 104 km/h. Zaradi kršitve cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog v višini 750 evrov in izrekli stransko sankcijo devetih kazenskih točk.

Vlomi in tatvine

V Šentjanžu, na območju PP Sevnica, je med 30.4. in 3.5. nekdo skozi vrata vlomil v skladiščne prostore prodajalne in odtujil ovijalne folije za seno. Storilec je z vlomom in tatvino povzročil za več kot 6000 evrov škode.

Med 2. 5. in 3. 5. je na delovišču v Trebnjem neznanec vlomil v zabojnik in odtujil električno ročno orodje. Škode je za okoli 2500 evrov, poroča PU Novo mesto.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih