fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Z delovišča odtujili rovokopač

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 43 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 176 klicev. Obravnavali so osem prometnih  nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj tatvin. Posredovali so tudi zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

V noči na 24.11., je z ograjenega delovišča na Šmihelski cesti v Novem mestu, nekdo odtujil delovni stroj rovokopač.  Ukraden rovokopač je bil najden v gozdu v okolici Semiča. Policisti so opravili ogled in vse okoliščine kaznivega dejanja še preiskujejo.

(Slika je simbolična)

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje, na območju Žuničev (PP Črnomelj), izsledili in prijeli tri državljane Irana. Na območju Prilip (PP Brežice) pa deset državljanov Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih