fbpx
Mestnik
Aktualno

Z veleposlanikom Japonske o mobilnostnih projektih in robotiki

V sodelovanju s častnim predsednikom slovensko-japonskega poslovnega kluba, slovenskim olimpijcem Mirom Cerarjem, je 10. maja Novo mesto obiskal veleposlanik Japonske, Nj. eksc. Hiromichi Matsushima. Na rotovžu ga je sprejel župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni, ki je japonskemu gostu predstavil ključne razvojne projekte v občini, s poudarkom na projektih s področja mobilnosti in robotike.

Župan je veleposlaniku predstavil gospodarsko situacijo v občini in izpostavil, da Novo mesto kot izvozna prestolnica Slovenije potrebuje podporo v obliki ustreznih prometnih povezav, ki si jih obeta z izgradnjo 3. razvojne osi, ter v obliki izobraževalnih  in raziskovanih institucij, zaradi česar si prizadeva vzpostaviti javno univerzo v Novem mestu. Izrazil je prepričanje, da je »vlaganje v znanje najboljša naložba za prihodnost« in predstavil Center razvoja, raziskav in inovacij, ki deluje v okviru Razvojnega centra Novo mesto in katerega cilje je, da postane eden vodilnih centrov znanja s področja industrijske robotike v Sloveniji. Sogovornika sta govorila tudi možnem sodelovanju z japonskimi podjetji na področju trajnostne mobilnosti in energetike, sporoča Mestna občina Novo mesto.

Veleposlanik Japonske je svoj obisk Novega mesta nadaljeval v podjetju Krka, d.d. 

FOTO: MONM.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih