fbpx
Mestnik
FOTO: Unsplash.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Ob 3000 evrov in pet zajcev

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 46 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 173 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala  premoženjska škoda. 

V Brezju pri Senušah so krški policisti zasegli avtomobil  kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel
veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe,
ponarejanja listin, drznih tatvin in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb.

Prometna nesreča na Kandijski cesti

Okoli 14.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na Kandijski cesti v Novem mestu. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 32-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast
nad vozilom in trčila v avtomobil 63-letnega voznika, ki je ustavil pred prehodom za  pešce. Po trčenju je njegovo vozilo odbilo in trčilo v pešca, ki je pravilno prečkal cesto. V nesreči sta se lažje poškodovala 63-letni
voznik in potnica v njegovem vozilu. Povzročiteljici nesreče bodo policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Krški policisti prijeli drznega tatu

Okoli 16.30 je občan policiste obvestil, da je pred prodajalno v Krškem nekdo oropal invalida, odtujil naj bi mu denar in pobegnil s kolesom. Takoj so se odzvali in pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev drznega tatu. Na podlagi opisa  so 18-letnega osumljenca izsledili, mu odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli ukraden denar. Osumljenca, ki so ga v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

Drzna tatvina

Na dvorišče stanovanjske hiše v Orešju na Bizeljskem so se v jutranjih urah z osebnim avtomobilom modre barve, celjskih registrskih oznak, pripeljali trije neznanci. Starejšima stanovalcema so se predstavljali za delavce
komunalnega podjetja in ju zamotili s pogovorom. Eden izmed storilcev je v tem času vstopil v stanovanjsko hišo,  pregledal prostore in našel ter odtujil okoli 3000 evrov.

V  Stranski  vasi  na  območju  PP Novo mesto pa je nekdo izkoristil odsotnost lastnika, vlomil v kmetijski objekt in odtujil pet zajcev.

Policija občanom svetuje previdnost ob obiskih neznancev. Opažajo, da so žrtve drznih tatvin predvsem starejši,  tatvine pa storilci izvršujejo v dopoldanskem času. Žrtve zamotijo s pogovorom in se predstavljajo kot delavci  elektro, komunalnih ali gradbenih podjetij, odkupovalci železa, serviserji  in podobno. Njihov glavni namen je, da žrtev zvabijo iz hiše in preusmerijo njeno pozornost, sostorilci pa v tem času vstopijo v hišo in izvršijo kaznivo dejanje. 

Oškodovanci največkrat šele po njihovem odhodu ali celo v naslednjih dneh ugotovijo, da so bili žrtev kaznivega dejanja.

Občanom svetujejo, da so ob nenapovedanih obiskih neznancev še posebej pozorni. Tujcev naj ne vabijo v hiše in jih imajo ves čas pod nadzorom.
Tudi v primeru, da hišo zapustijo le za kratek čas ali ob delu na bližnjem vrtu, naj vrata zaklepajo in imajo ključ pri sebi. Ob pojavu sumljivih oseb naj bodo pozorni na njihov osebni opis, si zapišejo registrsko številko vozila in o tem takoj obvestijo policiste na številko 113.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih