fbpx
Mestnik
FOTO: SZKŠ.
Aktualno Narava & zdravje Novice Vrtci, šole, študij

Z znanjem do lepote: Bajke in povesti o Gorjancih

Srednja zdravstvena in kemijska šola na Šolskem centru Novo mesto je bila v soboto, 23. 4. 2022, organizatorica in gostiteljica 7. državnega tekmovanja srednjih kozmetičnih šol Slovenije Z znanjem do lepote.

Tekmovanje, ki združuje strokovno znanje s prakso s področja manikire in ličenja za dijake,
je organiziral Šolski center Novo mesto v sodelovanju s podjetjema Studio lepa.si in
Akademijo studio lepota ter pod pokroviteljstvom Skupnosti zdravstva, farmacije, kemije in
kozmetike.

Dijaki s šestih kozmetičnih šol so na temo Bajke in povesti o Gorjancih in podtemo zimzelena
ljubezen tekmovali v petih kategorijah, in sicer:

  1. naravna manikira,
  2. permanentno lakiranje,
  3. nail art iz škatlice,
  4. ličenje – glamur poročno ličenje,
  5. celostna podoba.

Del tekmovanja se je izvedel predhodno na matičnih šolah, fotografije celostne podobe in izdelkov nail art v škatlici pa so dostavili na šolo organizatorico.

Dijakinje Srednje zdravstvene in kemijske šole so tudi tokrat pokazale veliko znanja, saj je v naravni manikiri Valentina Černelič osvojila 2. mesto, v permanentnem lakiranju je bila Sara Kastelic prva, Urška Antončič pa tretja, 2. mesto pa je v nail artu pripadlo Lini Arh.

V kategoriji celostna podoba je ekipa dijakinj Srednje zdravstvene in kemijske šole, ki so jo sestavljale Lina Arh, Elis Regina Baškovič, Rebeka Štefanič in Nia Dežman, osvojila 2.
mesto.

Dogodek so zaključili s slavnostno prireditvijo, ki so se je udeležili tudi podžupan Mestne občine Novo mesto Boštjan Grobler, predstavnik Centra za poklicno izobraževanje Metod Češarek, predsednica Skupnosti zdravstva, farmacije, kemije in kozmetike Adelija Perne ter mnogi drugi, je sporočila Janja Florjančič iz SZKŠ.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih