fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila Politika

Za umor mame šestih otrok 22 let zapora

Novembra 2022 je steklo sojenje 47-letnemu Muhabiju Gashiju iz Razbora pri Sevnici, ki je v začetku sodbe priznal, da je svojo 41-letno partnerico pretepel. Zločin se je zgodil 1. 2. 2022. Danes ga je sodišče obsodilo na 22 let zapora, ker pa je imel pogojno kazen že prej, se je prejšnja kazen seštela novi, tako da bo v zaporu preživel 23 let in pol.

Foto: Dragana Stanković

Po umoru je prišel na policijo s svojimi šestimi otroki in povedal, da doma leži mrtva partnerica.

Ženo je večkrat discipliniral, do nje naj bi bil nasilen več let. Kot je sam priznal, jo je pretepel z leseno palico za razvijanje testa, vendar je ni hotel ubiti. Umirala je več ur v družinski hiši v Razboru in to je gledalo njunih 6 skupnih otrok. Ker do žrtve zaradi osebnostne motnje ni čutil empatije, je ni poskušal oživljati, je povedala sodna izvedenka Maja Rus Makovec. Le ta je tudi zagovarjala, da je bila smrt posledica poškodbe, kar bi pomenilo nižjo zaporno kazen, vendar senat temu ni verjel.

Sodila mu je sodnica Cvetka Ogorevc Sotelšek.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih