fbpx
Mestnik
Dogodki Aktualno Gospodarstvo

Začetek gradbenih del v sklopu ureditve mestnega jedra

Prejšnji teden se je pričelo nadaljevanje prenove mestnega jedra in z gradbenimi deli na območju Rozmanove ulice. Prenova mestnega jedra sicer obsega prenovo javnih površin in gospodarske javne infrastrukture na Rozmanovi ulici v skupni površini približno 3.063 kvadratnih metrov, ter Prešernovem trgu s Kastelčevo in Linhartovo ulico v skupni površini približno 1.771 kvadratnih metrov.

Prenovili bodo vse javne površine za pešce, kolesarje, motorni in mirujoči promet, urbano opremo, hortikulturo ter gospodarske javne infrastrukture – vodovod, kanalizacija in javna razsvetljava. Vozišče Rozmanove ulice bo tlakovano z granitnimi kockami, vozišče Prešernovega trga, Kastelčeve in Linhartove ulice pa bodo v asfaltni izvedbi.

Dela bodo zaključili do 15. februarja 2021, do konca decembra 2020 pa bodo dokončani vsi pločniki. Dostopi do hiš na Rozmanovi ulici v smeri proti Vrhovčevi ulici bo ves čas gradnje omogočen.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih