fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Kronika in policijska poročila

Zagorela električna inštalacija stropne svetilke

Požar

Ob 9.50 je v Podbevškovi ulici v Novem mestu v mizarski delavnici zagorela električna inštalacija stropne svetilke. Požar so pred prihodom gasilcev pogasili delavci. Gasilci iz GRC Novo mesto so s termovizijsko kamero pregledali luč in okolico.

Onesnaževanje okolja

Ob 12.53 so na izlivu potoka Bezgavec v reko Krko v Novem mestu opazili, da je voda motna in obarvana v belo. Gasilci GRC Novo mesto so pregledali potok in brežine od izliva proti Muhaberju, kjer je bila voda še vedno belo motna. Območje je pregledal tudi ribiški čuvaj. O dogodku so bile obveščene pristojne službe, ki bodo raziskale vzrok onesnaženja.

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami

Ob 14.41 so v naselju Veliko Mraševo, občina Krško, gasilci PGE Krško iz stanovanjske hiše prenesli obolelo osebo do vozila in jo prepeljali v UC Brežice.

Trčila tri osebna vozila

Ob 8.47 so na avtocestnem odseku Drnovo – Čatež, občina Krško, trčila tri osebna vozila. Poškodovani sta dve osebi. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine in počistili cestišče. Nudili so pomoč policiji, delavcem DARS-a in reševalcem pri oskrbi poškodovancev. Reševalci NMP Krško so poškodovani osebi oskrbeli in predali reševalcem NMP Brežice, ki so ju prepeljali v UC Brežice

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih