fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice Starševstvo & otroci Vrtci, šole, študij Zanimivosti & Zabava

Zaključni letniki bodo prejeli spričevala

Po zaključku ocenjevalnega obdobja in pouka za zaključne letnike srednjih šol minuli konec tedna bo danes večina maturantov prejela tudi spričevala. Nato se bodo posvetili še zadnjim pripravam na letošnjo splošno in poklicno maturo, ki se začneta 28. maja.

Zadnji dve leti je matura zaradi epidemije covida-19 potekala z nekaj prilagoditvami, letos pa se vrača v stare ustaljene tirnice. Za dijake zadnjih letnikov priprave na splošno in poklicno maturo potekajo v skladu s šolskim koledarjem. Spomladanski rok splošne mature se je tako začel 4. maja s pisanjem eseja iz materinščine.

Pisni izpiti iz splošne mature se bodo nadaljevali 28. maja s pisanjem angleščine, ko se začne tudi poklicna matura. Drugi del pisnega izpita iz materinščine bo 30. maja. Pisni izpiti iz tujih jezikov pa bodo še 7., 9., 13. in 14. junija. 4. junija bo pisni izpit iz matematike ter med 31. majem in 15. junijem pisni izpiti iz izbirnih predmetov. Ustni maturitetni izpiti bodo med 13. in 22. junijem.

Z uspehom na letošnjem spomladanskem roku splošne mature bodo dijake seznanili 11. julija, poklicne pa 6. julija. Državni izpitni center bo istega dne ob razglasitvi rezultatov, od 7. ure, maturantom omogočil tudi dostop do svojih ocen preko spleta, poroča STA.

Za ostale dijake se to šolsko leto zaključuje 23. junija s podelitvijo spričeval naslednji dan.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih