fbpx
Mestnik
FOTO: MONM.
Aktualno Občina Politika

Zaposleni na občinskih upravah darovali kri

Danes je bila organizirana že šesta krvodajalska akcija občinskih uprav občin, ki jih z delom pokriva naše Območno združenje. Odziv je bil precej manjši kot prejšnja leta oziroma kot smo si želeli, se pa iz srca zahvaljujemo vsem, ki so se odzvali, v prvih odvzemnih urah so prišli pozvani iz MO Novo mesto, kasneje pa še župan občine Dolenjske Toplice.

Sta pa v mesecu februarju planirani terenski krvodajalski akciji v Žužemberku in Šentjerneju in se bodo prijavili na odvzem v svojem kraju. Kot je povedal eden izmed današnjih krvodajalcev, je marsikdo v času Covida začasno prenehal z darovanjem, se je kar nekako pozabilo, tako da bo verjetno potreben čas, da se stvari postavijo na pravo mesto.

Začelo se je vsakoletno obdobje respiratornih bolezni, zato vabimo vse, ki so zdravi in lahko darujejo kri, da pokličejo na telefonsko številko Centra za transfuzijsko dejavnost Novo mesto 01/54 38 340 in se dogovorijo za odvzem.

Mateja Šlajkovec

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih