fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki

Zavod Novo mesto vabi na predstavo Zverjasec

Napet lutkovni muzikal o premagovanju strahu, poln preobratov, humorja in odličnih rim vas bo navdušil v četrtek in petek, 19.01.2024 ob 17:00. Predstava traja 40 minut. Vabljeni!

Miška gre v gozd po lešnik. V njem nanjo prežijo plenilci – lisica, sova in kača –, ki bi jo radi pohrustali za zajtrk. A miška ima rešitev. Da bi jih odgnala, si izmisli zverjasca – »okli kot noži, kremplji postrani, strašne čeljusti in grozni čekani« –, ki obožuje lisice na žaru, sladoled s sovjim sokom in pražene kače. Ja, njen zverjasec je tako grozen, da se živali razbežijo, miška pa se smeji, češ saj zverjasca sploh ni. Potem pa ga sreča, in to zelo lačnega … Ali bo miška dovolj iznajdljiva, da bo po tem, ko je prestrašila druge živali, ugnala tudi zverjasca?!

Zverjasec je doživel filmsko in več gledaliških upodobitev, poslušalci radia BBC pa so rimano pripoved o iznajdljivi miški in malce strašni, a v bistvu prav ljubki pošasti leta 2009 izbrali za svojo najljubšo zgodbo za lahko noč.

Zverjasec je čarobna pravljica, ki jo odlikujejo številni zapleti in preobrati, močna čustva in bogata domišljija. Njena lutkovna uprizoritev potegne otroka v preplet resničnega in domišljijskega sveta, v katerem lahko spoznava in doživlja značaje in vedenjske značilnosti junakov, na primer prestrašene in vendar pogumne miške ali pametne in samozavestne sove. Privzema tudi različne socialne vloge ter si v domišljiji slika podobe čudnega in strašnega zverjasca, ki postane dobrodušen in naiven velikan.

 

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih