fbpx
Mestnik
(Foto: Siol.si)
Aktualno Novice Starševstvo & otroci

Zbiranje podpisov proti obveznemu nošenju mask na OŠ Šentjernej

Na družbenih omrežjih se pojavljajo pisma staršev, ki kažejo odpor do nošenja mask pri učencih. Tudi starši učencev, ki obiskujejo osnovno šolo v Šentjerneju, so začeli akcijo zbiranja podpisov proti obveznemu nošenju mask.

“Nismo proti nošenju mask, vendar smo proti obveznemu nošenju mask,” pravi Urška. Zbirajo podpise proti obveznem nošenju mask otrok, saj verjamejo, da je to bolj škodljivo kot obratno. Pravijo, da obstajajo ranljivejše skupine otrok, katerim bi maska omogočila kakšno dodatno zaščito. Vsak starš pa se naj sam odloči, kaj je dobro za otroka. Ko bodo zbrali podpise, se bodo pogovorili z ravnateljem in mu predstavili stališča. “Naj povem, da je zelo odprt za vse pogovore v tej smeri,” doda Urška. Z ravnateljem se bodo pogovorili tudi o “prepovedi staršev” z otroci v šolo. Pravijo, da je to popolnoma nečloveško, predvsem za prvošolčke, saj se prvič soočajo s šolo in še posebej potrebujejo podporo staršev.

Na NJIZ odgovarjajo, da je za otroke od 6 leta starosti dalje v šolah nošenje mask v prostorih izven učilnice priporočeno in ne strogo obvezno. V vzgojno izobraževalni proces se lahko vključujejo tudi učenci, ki mask iz različnih razlogov ne želijo oziroma ne smejo nositi.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih