fbpx
Mestnik
(Foto: Rok Nosan)
Aktualno Narava & zdravje Novice

Zbudili smo se v najhladnejše jutro letošnje zime

V večjem delu države države smo se zbudili v najhladnejše jutro letošnje zime. V krajih s snežno odejo so se temperature spustile tudi pod -10 stopinj Celzija. Ponekod tako nizkih temperatur nismo imeli že vse od februarja 2018.

Najnižje uradno izmerjene temperature do 7. ure in 30 minut:

Babno Polje -19,1 °C

Nova vas na Blokah -18,7 °C

Zadlog -18,4 °C

Rateče -17,4 °C

Iskrba pri Kočevju -16,8 °C

Jezersko -16,7 °C

Slovenj Gradec -14,3 °C

Letališče Lesce -14,2 °C

Kočevje -14,0 °C

Letališče Brnik -13,4 °C

Celje -11,9 °C

Mežica -11,3 °C

Črnomelj -10,5 °C

Kakšno vreme nas čaka?

Danes dopoldne bo v večjem delu države sončno, po nekaterih nižinah se bo zadrževala megla. Popoldne se bo od severozahoda prehodno pooblačilo, a bo ostalo suho. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 2, na Primorskem do 6 stopinj Celzija.

Sreda bo pod vplivom severozahodnega vetra najlepši dan tega tedna, saj oblakov na nebu skoraj ne bo, zaradi suhega zraka pa bo modrina neba zelo izrazita. Tako jutranje kot tudi dnevne temperature bodo nekoliko višje od današnjih. Zjutraj bomo v večjem delu Slovenije izmerili od -10 do -5, popoldne pa bo od 2 do 7, na Primorskem do 11 stopinj Celzija.

V četrtek dopoldne bo oblačnosti spet nekoliko več. Predvsem na severu in vzhodu države bo prehodno rahlo snežilo. Popoldne se bo zjasnilo. Zapihal bo okrepljen severozahodni veter, ki bo pod Karavankami, Kamniškimi Alpami in Pohorjem v sunkih lahko presegal hitrost 70 kilometrov na uro.

Ob koncu tedna bo naše kraje od severovzhoda oplazila mrzla sibirska zračna masa. Pričakujemo lahko veliko sonca in nizke temperature, ki bodo tudi čez dan marsikje vztrajale pod ničlo, zjutraj pa se bodo v krajih s snežno odejo lokalno spustile pod -20 stopinj Celzija. Mraz bo postopno popustil v prihodnjem tednu, ko se bo povečala možnost za padavine.

Rok Nosan, vremenoslovec

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih