fbpx
Mestnik
FOTO: ZD Novo mesto.
Aktualno Politika

ZD Novo mesto: Sprejemajo paciente brez izbranega osebnega zdravnika

Če nimate osebnega zdravnika, ga z novim letom lahko poiščete v eni izmed ambulant za neopredeljene paciente. Po zadnjih dostopnih podatkih je brez osebnega zdravnika 132.000 ljudi. Ministrstvo za zdravje na takšen način rešuje pomanjkanje in razbremenjevanje kadra.

Na seznamu ambulant za neopredeljene zavarovane osebe je tudi ZD Novo mesto in še nekaj zdravstvenih domov okoliških občin.

Kaj pomenijo maksimalni obsegi tima in kako bodo ambulante delovale?

Za predstavo: ambulante, ki imajo obseg 01, tima, bodo ordinacije imele odprte najmanj dvakrat tedensko, skupaj štiri ure v tednu.
Na drugi strani mora ambulanta, ki ima obseg enega tima, zagotoviti 8 ur ordinacijskega časa dnevno. Delali bodo lahko tudi v soboto.

Kako poteka organizacija dela in naročanje?

Naročanje poteka preko elektronske pošte ali spletne strani javnega zavoda, naročite se lahko po telefonu ali osebno.

Na obravnavo lahko pridejo tudi zavarovane osebe, ki niso naročene.

Seznam ambulant velja od 1. januarja do 31. marca 2023. Na ambulanto za neopredeljene so pacienti vezani za eno leto z možnostjo avtomatskega podaljšanja.

Osebje se v omenjene ambulante vključuje prostovoljno, delo lahko opravljajo tudi koncesionarji. Delo se opravlja preko podjemnih pogodb, oproščeni pa bodo plačila posebnega davka na izplačila omenjenih pogodb.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih