fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Narava & zdravje Novice

ZELEMENJAVA JESEN 2021

Jesenska Zelemenjava- izmenjevalnica pridelkov in plodov- bo potekala v soboto, 16.10.2021, od 9. pa do 13. ure na novomeškem Glavnem trgu.

Vsako soboto med 9. in 13. uro poteka mestna tržnica in tokratno ponudbo bodo dopolnili in popestrili tudi »Optimisti«, ki sodelujejo v programu socialne aktivacije na Območnem združenju RK Novo mesto.

Sam princip Zelemenjave ima dobrodelno in solidarnostno noto, saj se z menjavo in podarjanjem pridelkov, plodov, izdelkov spodbuja medosebna pomoč, dobrosrčnost, povezovanje, tudi samooskrbo in lokalno proizvedene dobrine, prav tako kot spoštovanje do dela pridnih rok posameznikov. Obiskovalce vabimo, da na dogodek prinesejo svoje pridelke in odnesejo tiste, ki jim za ozimnico še manjkajo oziroma, kot že omenjeno, pustijo prostovoljni prispevek, namenjen Skladu za pomoč ljudem v stiski iz katerega se sredstva porabijo v obliki finančne pomoči socialno ogroženim za pomoč pri kritju najnujnejših stroškov.

V soboto, 16. oktobra, obeležujemo Svetovni dan oživljanja, zato bomo v sodelovanju z Društvom študentov medicine ozaveščali o pomenu temeljnih postopkov oživljanja in to demonstrirali tudi s praktičnim prikazom.
Likovni izdelki učencev osnovnih šol Vavta vas, Dolenjske Toplice in Šentjernej, ki jih bomo razstavili na stojnici pa bodo poživili jesensko tihožitje.

OZRK Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih