fbpx
Mestnik
povše žiga
Foto: zaseg slike Interpol
Aktualno Kronika in policijska poročila

Žiga Povše: Interpol za njim razpisal tiralico

Žiga Povše je pograšan že od 30. avgusta, zdaj pa se je znašel tudi na straneh Interpola, ki združuje sodelovanje 178 policij držav članic. Žiga Povše je doba iz Dobove pri Otočcu, nazadnje so ga videli 31. 8. na meji med Madžarsko in Srbijo.

Interpol ga je uvrstil na rumeno tiralico, za katero velja, da gre za iskanje pogrešane osebe. Pri rdeči tiralici, gre za osebe, ki so osumljene ali obtožene kaznivega dejanja. Na rumeni tiralici Interpola je sicer 30 državljanov Slovenije, na rdeči pet.

O pogrešanem Žigi Povšetu poročajo tudi srbski mediji, ki tamkajšnjo javnost prosijo za kakršno koli pomoč, če bi pogrešanega opazili. Žiga je visok okoli 170 centimetrov, težak okoli 70 kilogramov, ima daljše svetlo-rjave lase in športno postavo. Ob odhodu je bil obut v črne športne copate ter oblečen v črno trenirko in majico, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih