fbpx
Mestnik
Bilbi. Foto: Alan Orlič
Bilbi. Foto: Alan Orlič
Aktualno Dogodki Kultura Novice

Sledi zaključek Festivala novomeško poletje

Festival novomeško poletje je prižgal lučke, ko je zašlo poletno sonce. Začeli in končali so s popolnoma razprodanima koncertoma Rade Šerbedžije ter Rudija Bučarja. V tem poletju so v sklopu festivala na novomeških odrih nastopili še Bilbi, Ahmed Burić, Aleksander Mežek ter Robert Petan. Vsak glasbenik je na oder prinesel svoje iskrice, ki so se ob prepevanju publike zakresale in zagorele ter prižgale najlepše v obiskovalcih tega zdaj že tradicionalnega festivala. 

Od navdušene publike do zbiranja sredstev

Posebej moramo omeniti koncert Roberta Petana, na katerem so s prostovoljnimi prispevki zbrali kar 1310 eur, s katerimi bo Humanitarno društvo Srčni lev kupilo šolske potrebščine otrokom, prizadetim v poplavah.

Čeprav je meteorološkega poletja konec, so zaradi dežja morali prestaviti koncert Tamare Obrovac Transhistria Ensemble, ki se bo odvil v četrtek, 14. septembra ob 20. uri na Glavnem trgu. Le tega bodo, tako kot koncert Ahmeda Burića, pripravili v sodelovanju s festivalom Novomeški poletni večeri. Koncert bo zaokrožil poletno festivalsko vzdušje.

D.B.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih