fbpx
Mestnik
Dogodki Košarka Šport

ŽKK KRKA: Mladinke in kadetinje uspešno napredovale med najboljše ekipe v Sloveniji

V Ženskem košarkarskem klubu Krka so minuli teden nanizali nove odmevne rezultate. Mladinke so zmago proti aktualnim državnim prvakinjam iz Celja, dodatno okronale z uvrstitvijo med najboljših šest ekip v Sloveniji.

Kadetinje pa so si uvrstitev med dvanajst najboljših ekip v državnem prvenstvu, priigrale brez enega samega poraza.

MLADINKE so v letošnji sezoni nanizale štiri zmage ob zgolj enem, minimalnem porazu. Na zadnji tekmi minulo nedeljo, so se Krkašice pomerile proti favorizirani ekipi Cinkarne Celje. Po začetnem zaostanku šestnajstih točk, so Novomeščanke zrežirale preobrat in tekmo obrnile v svojo korist, kar se je na koncu poplačalo z izjemno zmago, ki je vodila tudi do uvrstitve med najboljših šest ekip v državnem prvenstvu!

CINKARNA CELJE – KRKA 72:74 (27:11, 13:18, 14:22, 18:23)

Postava in strelke Krke: Judež N. 2, Judež L .2, Prešeren 6, Malenšek 5, Burgar 9, Bobić 31, Mišjak 19.

KADETINJE so zaključile s prvim delom tekmovanja, v svoji skupini so trdno zasidrane na prvem mestu, s šestimi zmagami in brez poraza. Zadnjo tekmo rednega dela so odigrale proti ekipi Grosuplja, ki so jo dobile s petimi točkami prednosti. Ob tako izjemnem izkupičku so se dekleta seveda uvrstila v naslednji del tekmovanja, med dvanajst najboljših.

GROSUPLJE – KRKA 53:58 (10:16, 7:9, 19:16, 17:17)

Postava in strelke Krke: Strašek, Sivonjić 2, Judež, Prešeren 3, Selak 6, Malenšek 4, Horvat 19, Dajčman 3, Gorše, Mišjak 21, Trontelj .

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih