fbpx
Mestnik
Fotografija je simbolična.
Aktualno Dogodki Kronika in policijska poročila

Prečkal progo kljub spuščenim zapornicam

Nesreča na železniških tirih

Ob 16.20 smo bili obveščeni, da naj bi v Gornjem Lenartu na območju Brežic vlak trčil v pešca. Reševalci so moškega oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, kjer je zaradi hudih poškodb umrl. Policisti PP Brežice so ugotovili, da je 81-letni moški na prehodu ceste čez železniško progo kljub spuščenim zapornicam prečkal železniške tire. Strojevodja na mednarodnem potniškem vlaku, ki je pripeljal iz smeri Krškega, je moškega z zvočnimi signali opozarjal na bližajoči vlak, sprožil je tudi zavoro, vendar trčenjani mogel preprečiti. Policisti okoliščine še preverjajo in bodo z ugotovitvami po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Neprilagojena hitrost

Nekaj pred 14. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči med Zagorico pri Velikem Gabru in Žužemberkom. Policisti so opravili ogled in ugotovili, daje 25-letni voznik osebnega avtomobila v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil, ki ga je vozil 49-letni voznik. V nesreči se je huje poškodoval 19-letni potnik v vozilu 49-letnega voznika. Udeležena voznika in dve potnici iz vozila povzročitelja so po prvih informacijah utrpeli lažje poškodbe. Zoper povzročitelja nesreče bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih