fbpx
Mestnik
Aktualno Gospodarstvo Novice Občina

Zmagovalna arhitekturna zasnova bodočega stanovanjsko-poslovnega objekta na voljo za ogled

V Kulturnem centru Janeza Trdine bo do 19. septembra na ogled razstava natečajnih rešitev za stanovanjsko poslovni objekt NT6. Načrtovan objekt bo stal na mestu nekdanje občinske upravne stavbe, gradilo pa ga bo podjetje Trgograd d.o.o iz Litije.

Na razstavi je predstavljeno razmišljanje arhitekturnih ekip. Cilj vseh sodelujočih arhitekturnih ekip je bil ohraniti čim več zelenih površin, hkrati pa poskrbeti, da objekt ne bi bil moteč v odnosu do drugi stavb, ki so že umeščene v ta prostor. Najbolj je to uspelo arhitektom podjetja Arhitekti Počivašek Petranovič. Z njihovo idejo se bo sedanje parkirišče spremenilo v urban prostor z novimi poslovnimi površinami, stanovanji, parkirišči in zelenimi površinami.

 

Zbrane so na otvoritvi razstave nagovorili župan MO Novo mesto, Gregor Macedoni, direktor izbranega gradbenega izvajalca Trgograd d.o.o., Andrej Poglajen, predsednik komisije Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije, Matija Bevk, in predstavnik zmagovalne ekipe Arhitekti Počivašek Petranovič, Davorin Počivašek.

K.N.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih