fbpx
Mestnik
Foto: Bergfex.si.
Aktualno Novice Občina

ZMOS pozdravlja sproščanje ukrepov in napoveduje ponovno plačevanje parkirnin v mestnih občinah

Združenje mestnih občin Slovenije (ZMOS) je na zadnji skupščini pozdravilo nadaljnje sproščanje ukrepov proti epidemiji. Na tedenskem usklajevanju županov mestnih občin dogovorili ponovno uvedbo parkirnin in dodatke za javne uslužbence.

V okviru Skupščine Združenja mestnih občin Slovenije je prejšnji teden (v torek, 28. aprila) potekal usklajevalni sestanek županov mestnih občin, tokrat v ljubljanski mestni hiši. Župani so pozdravili sproščanje ukrepov, predvsem možnost odprtja knjižnic, muzejev in gostinskih teras, saj je bil tak tudi njihov predlog, ki so ga sprejeli na usklajevalnem sestanku prejšnji teden.

Ob vedno daljšem seznamu ponudnikov, ki bodo lahko s 4. majem ponovno obratovali, se je Skupščina ZMOS uskladila, da mestne občine s ponedeljkom ponovno uvedejo plačevanje parkirnin na javnih parkiriščih. Ponovno plačevanje se uvaja zaradi prezasedenosti in dolgotrajnega parkiranja v mestnih središčih, kar bi imelo negativne posledice na poslovanje ponudnikov, ki bodo s 4. majem ponovno začeli obratovati.

Na sestanku so župani obravnavali tudi vprašanje dodatkov za javne uslužbence. V zvezi z dodatkom iz interventnega zakona (71. člen. Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (Uradni list RS, št. 49/20)) so, glede na kvote sredstev, ki jih je za posamezno občino določila vlada, določili upravičence in višino dodatka.

Občina Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih