fbpx
Mestnik
Foto: PP Dolenjske Toplice.
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Vinjen voznik trčil v drevo, vozilo ob tem zagorelo

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v  57 nujnih primerih  in  na  številko  113 prejeli 272 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je voznik lažje poškodoval in šest prometnih nesreč, v katerih  je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega  reda  in  miru  na  javnih krajih in v zasebnih prostorih in enega kršitelja  pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj  napada  na  uradno  osebo, ko opravlja naloge varnosti, poškodovanja tuje  stvari,  vlomov  in  tatvin.  Posredovali so zaradi nesreče pri delu,
najdbe  neeksplodiranega  ubojnega sredstva in nezakonitih prehodov državne meje.

Prometna varnost

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Policisti  PP  Dolenjske  Toplice  so  bili  nekaj  po  22. uri obveščeni o prometni  nesreči  v  Dolenji Straži. Opravili so ogled in ugotovili, da je 26-letni voznik vozil osebni avtomobil iz smeri Prečne proti Straži. Zaradi vožnje  po  levi  strani  vozišča je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste  in trčil v drevo. Po trčenju je voznik uspel zapustiti vozilo, ki je zagorelo.  Lažje  poškodovanega  povzročitelja  nesreče, ki je imel v litru izdihanega   zraka  0,77  miligramov  alkohola,  so  oskrbeli  v  novomeški bolnišnici.  O  kršitvah  cestno  prometnih  predpisov  bodo  policisti  z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Foto: PP Dolenjske Toplice.

Pijan moški v policista vrgel kolo

Nekaj pred 20. uro je občan policiste obvestil o nevarnem ravnanju moškega, ki naj bi bil očitno pod vplivom alkohola in je iz smeri Breze proti Pluski po sredini vozišča potiskal kolo ter s tem ogrožal sebe in druge udeležence v prometu. Policisti so 66-letnega kršitelja izsledili in mu zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog. Med postopkom se je moški nedostojno vedel do policistov, ni upošteval njihovih opozoril in ukazov, v policista  je vrgel kolo in ga lažje poškodoval. 66-letnega osumljenca bodo ovadili  na  pristojno  tožilstvo zaradi kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti.

Kriminaliteta

Prijeli tatu

Okoli  13.  ure  je  na  Rozmanovi  cesti  v Novem mestu neznanec vstopil v poslovne prostore podjetja in odtujil denarnico z dokumenti, bančno kartico in  denarjem. Oškodovanec je ugotovil, da je storilec po tatvini na območju Novega  mesta  opravil  več  dvigov  gotovine  na  bankomatih. O tatvini je seznanil  policiste,  ki so se takoj odzvali in pričeli izvajati aktivnosti za  izsleditev  storilca.  Nekaj  pred  15.  uro  so  na  Ljubljanski cesti izsledili  in  prijeli  32-letnega osumljenca. Zasegli so mu del ukradenega denarja  in  denarnico in jo vrnili oškodovancu. Storilca kaznivega dejanja bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

Našli ukradeno žago

Okoli 14. ure je oškodovanec policiste PP Novo mesto obvestil o tatvini. Na Seidlovi  cesti naj bi storilec izkoristil njegovo odsotnost in iz odprtega gospodarskega objekta odtujil motorno žago in mobilni telefon. Policisti so opravili  ogled  in  zbrali  obvestila.  Ob  pregledu  širšega območja so v večernih  urah  v  Kettejevem  drevoredu  našli  skrite  ukradene predmete. Nadaljujejo  z  ugotavljanjem  vseh  okoliščin in aktivnostmi za izsleditev osumljenca tatvine.

Vlomi in tatvine

V  noči  na  4.  5.  je  v  Češči vasi nekdo vlomil v gospodarski objekt ob stanovanjski  hiši.  Odtujil  ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

V  Zabrdju  na  območju  PP Trebnje je med 3. 5. in 4. 5. neznanec vlomil v gospodarski  objekt in odtujil suhomesnate izdelke. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1000 evrov.

Poškodovanje vozil

V noči na 4. 5. je v ograjenem parkirnem prostoru v Metliki nekdo z neznano tekočino  polil  rabljena  vozila,  namenjena prodaji in povzročil za okoli 10.000 evrov škode.

Mejne zadeve in tujci

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti  so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Tribučah in v Zavinku  izsledili  in prijeli tri državljane Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih