fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Kronika in policijska poročila Novice

Znane podrobnosti o nesreči na Rozmanovi ulici, kjer sta včeraj trčila osebno vozilo in električni skiro

Ne bodite naivni in ne nasedajte goljufom!

Na Policijski upravi Novo mesto smo v zadnjem obdobju ponovno prejeli nekaj prijav opeharjenih oškodovancev, ki so v želji po hitrem zaslužku nasedli prevarantom. V večini primerov so njihove izpovedi podobne. Neznanci naj bi jih prepričali, da lahko na lahek način zaslužijo večjo vsoto denarja. V zameno za izročitev gotovine za domnevne posle v Italiji, naj bi dobili vrnjen denar z dvajset in več odstotnimi obrestmi. Ko so oškodovanci izročili manjše zneske, so dejansko prejeli vložen denar z visokimi obrestmi, storilci pa so jih na ta način prepričali v “resnost” posla. Ob izročilu večje količine denarja, tudi po več deset tisoč evrov, pa denarja niso dobili povrnjenega, prav tako ne obresti. Izgovor storilcev je bil, da so njihovega glavnega pajdaša prijeli policisti, da denarja ni več, saj je
bil ob begu pred policijo odvržen in podobno. Storilci so oškodovance celo pozivali, naj o tem ne obveščajo policistov, saj naj bi v tem primeru policija kazensko preganjala tudi njih.

Novomeški kriminalisti občane pozivajo, naj v želji po hitrem zaslužku ne nasedajo prevarantom. V primeru, da postanejo žrtev goljufije ali pa jim kdo ponuja tovrstne zaslužke, naj o tem takoj obvestijo policiste.

Znane podrobnosti o včerajšnji nesreči avtomobila in električnega skiroja

Nekaj pred 19. uro so bili policisti PP Novo mesto obveščeni o prometni nesreči z udeležbo voznika osebnega avtomobila in voznika električnega skiroja na Rozmanovi ulici v Novem mestu. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je nesrečo povzročil 49-letni voznik osebnega avtomobila, ki je ob zavijanju levo odvzel prednost 21-letnemu vozniku električnega skiroja. Reševalci so oskrbeli poškodovanega 21-letnika in ga odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za lažje poškodbe.
Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih