fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

Znano je, kdaj bomo dobili nov zbirni center

Nov zbirni center za ravnanje z odpadki je storitev obvezne gospodarske javne službe, ki jo morajo vzpostaviti vse ob občine, ki imajo nad 3.000 prebivalcev. Novomeška občina tak center že ima, in sicer na Cikavi, vendar se kažejo potrebe po novem, saj se mesečno zbere okoli 260 ton odpadkov, medtem ko je v občini Straža in Mirna peč, še nimajo. Tako so župani MONM, Straža in Mirna peč podpisali sporazum o sofinanciranju izgradnje in skupnem upravljanju Medobčinskega zbirnega centra za ravnanje z odpadki.

Zbirni center bo do konca prihodnjega leta zgrajen blizu stičišča vseh treh občin ob Mirnopeški cesti, v novo nastajajoči Gospodarski coni Zahod. Investicija je ocenjena v prvi fazi na približno 500. tisoč evrov.

Novomeška občina bo prispevala polovico sredstev, Občina Straža in Občina Mirna Peč pa vsaka četrtino.

V zbirnem centru bodo lahko občani oddali nevarne odpadke, kosovne odpadke, odpadno električno in elektronsko opremo, izrabljene gume, gradbene odpadke in vse ostale odpadke, za katere zakonodaja določa, da se zbirajo v zbirnem centru.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih