fbpx
Mestnik
FOTO: MONM.
Aktualno Šport

Župan sprejel zlate karateiste

Župan Gregor Macedoni je včeraj, 2. marca 2023, na rotovžu sprejel karateiste in karateistke Karate kluba Novo mesto, ki so v preteklem letu nanizali sedem visokih udeležb in v naše mesto pripeljali bero medalj vseh barv, sporoča MONM.

Na mladinskem državnem prvenstvu so si zagotovili naziv državnih podprvakov in si priborili dve bronasti medalji. Svoje znanje so v skoraj enaki zasedbi kot na državnem prvenstvu  pokazali tudi na svetovnem prvenstvu in svetovnem pokalu v Italiji, kjer so posegli po najvišjih stopničkah in domov odnesli štiri medalje – v kategoriji kate posamezno so si prislužili celo zlato medaljo, nadvse uspešni pa so bili tudi v športnih borbah. Poleg prvega mesta so tako bogatejši tudi za srebrno in bronasto obarvana odličja.

V Karate klubu Novo mesto s predsednikom in trenerjem Franjom Hornom snujejo velike načrte tudi za vnaprej, člane kluba, kjer jih po skoraj 20 letih deluje že 62, pa je župan Gregor Macedoni podprl tudi z mislijo o njihovi moči, ko s svojimi dosežki širijo dobro besedo o našem športnem Novem mestu.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih