fbpx
Mestnik
Aktualno Zanimivosti & Zabava

12 dela prostih dni

Leto 2024 nas bo razvajalo, vsaj kar se dela prostih dni tiče. Kar dvanajst praznikov pade med tednom, le eden na soboto. V letu 2023 smo bili prosti enajst dni. Pametno razporedite dopust, da boste užili leto. Leto 2025 ne bo tako naklonjeno!

Državni prazniki v Sloveniji so načeloma dela prosti dnevi, ne pa vsi. Dan Primoža Trubarja (8. junij), dan združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom (17. avgust), dan vrnitve Primorske k matični domovini (15. september), dan slovenskega športa (23. september), dan suverenosti (25. oktober) in dan Rudolfa Maistra (23. november) so namreč državni prazniki, a niso dela prosti dnevi.

Poleg državnih praznikov so dela prosti dnevi še nekateri drugi, na primer velikonočni ponedeljek.

V letu 2024 je skupaj dvanajst dela prostih dni od trinajstih možnih. En praznik, ki bi bil sicer dela prost dan, pa pade na soboto. To je 27. april, dan upora proti okupatorju.

Dela prosti dnevi v letu 2024

Praznik v 2024, ki pade na konec tedna

  1. APRIL: DAN UPORA PROTI OKUPATORJU (SOBOTA)

Leto 2025 prinaša manj prostih dni, saj se bo število praznikov, ki bodo padli na soboto oziroma nedeljo, spet začelo povečevati.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih