fbpx
Mestnik
Foto: Policija.si
Aktualno Dogodki Kronika in policijska poročila

23-letnik pijan vijugal po avtocesti Ljubljana-Novo mesto

Policisti  Policijske uprave Novo mesto so med 2. 7. in 5. 7. intervenirali v 143 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 576 klicev.
Obravnavali so prometno  nesrečo, v kateri je umrl motorist, prometno nesrečo s hudimi telesnimi  poškodbami,  tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 21 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. 
V Kostanjevici na  Krki in na Otočcu so zasegli tovorni vozili kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nimata veljavnih vozniških dovoljenj. 
Posredovali so zaradi 35-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in dva  kršitelja pridržali.
S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, ponarejanja denarja, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nesreč pri delu, požarov, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

Povzročitelji nesreč pod vplivom alkohola

4. 7. nekaj pred 19. uro se je zgodila prometna nesreča med Drnovim in Velikim Podlogom. Policisti  PP Krško so ugotovili, da je 53-letni voznik osebnega avtomobila zapeljal na levo smerno vozišče in trčil v avtomobil 23-letne  voznice,  ki je pravilno pripeljala iz nasprotne smeri. Udeležena voznika in  štiri potnike so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Po prvih podatkih naj bi vsi utrpeli lažje poškodbe. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,80 miligramov alkohola. Zoper povzročitelja bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Trebanjski policisti so bili  4. 7. okoli 22.30 obveščeni, da naj bi na parkirnem prostoru stanovanjskega bloka na Mirni voznik osebnega avtomobila trčil v drugo vozilo. Ugotovili so,  da  je 27-letni voznik pri vožnji vzvratno trčil v parkiran avtomobil. Povzročitelju nesreče, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,02  miligrama alkohola, so odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Policisti  PP Krško so bili 3. 7. ob 19. uri obveščeni o prometni nesreči v Krškem. Ugotovili so, da je  nesrečo povzročil 47-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil v avtomobil, ki ga je vozil 33-letni voznik. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval,  je imel v litru  izdihanega zraka 0,70 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

4.  7. popoldne so bili novomeški policisti obveščeni o prometni nesreči na območju Zbur. Ugotovili  so, da je nesrečo povzročil 42-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi nepravilnega vključevanja v promet trčil v avtomobil 51-letnega voznika. Povzročitelju nesreče, ki je imel v litru izdihanega  zraka 0,37 miligramov alkohola, so policisti izdali plačilni nalog.

Pod vplivom alkohola vijugal po vozišču

V  noči na  3. 7. smo bili obveščeni,  da naj bi na avtocesti iz smeri Ljubljane proti Novem mestu voznik osebnega avtomobila vijugal po vozišču in ogrožal druge udeležence v prometu. Na podlagi opisa so policisti voznika izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus.  23-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,41 miligramov alkohola, so odvzeli vozniško  dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi kršitve so mu izdali plačilni nalog.

Novomeški policisti včeraj ustavili več pijanih voznikov

4. 7. zvečer so policisti PP Novo mesto v nekaj urah ustavili in iz prometa izločili več kršiteljev,  ki so vozili pod vplivom alkohola. Nekaj po 20. uri so v Herinji vasi zaradi nezanesljive vožnje odredili  preizkus 40-letnemu vozniku kolesa s pomožnim motorjem. Kršitelj, ki je vozil neregistriran in  nezavarovan moped, je imel v litru izdihanega zraka 1,46 miligramov alkohola. Moped so mu zasegli in napisali plačilni nalog. Prav tako v Herinji vasi so kmalu zatem ustavili še 40-letno voznico kolesa s
pomožnim motorjem. V litru  izdihanega zraka je imela 0,75 miligramov alkohola. Okoli 23. ure so v Dolenjem Karteljevem zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus 27-letnemu vozniku osebnega avtomobila. Kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,42 miligramov alkohola, so
zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Trčil v drevo

Policisti PP Dolenjske Toplice so bili 2. 7. nekaj pred 10. uro obveščeni o prometni nesreči na  Uršnih  Selih. Opravili so ogled in ugotovili, da je 58-letni  voznik  osebnega  avtomobila  zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom,  zapeljal s ceste in trčil v drevo. Povzročitelj se je v nesreči lažje poškodoval.

Odvzela prednost kolesarju

2.  7.  nekaj  pred  12.  uro  je v krožnem križišču na Andrijaničevi cesti 38-letna voznica osebnega  avtomobila zaradi neupoštevanja pravil o prednosti trčila v 7-letnega kolesarja, ki je vozil v spremstvu odrasle osebe. Otrok, ki je med vožnjo uporabljal zaščitno čelado, se je v nesreči lažje poškodoval.  Povzročiteljici nesreče so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Voznik mopeda huje poškodovan

Policisti PP Krško so bili 2. 7. obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo huje poškodovanega moškega, ki naj bi bil udeležen v prometni nesreči. Zbrali so obvestila, opravili ogled in ugotovili, da se je nesreča zgodila v Spodnjem Starem Gradu,  kjer je 24-letni voznik kombija pri vožnji vzvratno trčil v 70-letnega  voznika  mopeda,  ki  je pripeljal za njim. Zoper povzročitelja nesreče bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

KRIMINALITETA

Vlom in tatvina

Pri Šutni je  3. 7. popoldne nekdo iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil mobilni telefon. Voznik, ki je vozilo zapustil le za nekaj minut, je oškodovan za 200 evrov.

V Goljeku na območju PP Trebnje je v noči na 4. 7. nekdo vlomil v gospodarski objekt. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Zasegli ukraden avtomobil

Na  mejni  prehod  Metlika  je  4. 7. na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila poljskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in ob preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu ugotovili, da  gre za ukraden BMW 740. Avtomobil so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Poskus izmika mejni kontroli

Policisti PMP Obrežje so na vstopu v Slovenijo med kontrolo osebnega avtomobila nemških registrskih oznak za voznikovim sedežem odkrili državljanko Eritreje, ki se je poskušala izogniti  mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Vozniku so izrekli globo, tujko pa so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakonito prestopili državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Žuničev  (PP Črnomelj) izsledili in prijeli šest državljanov Afganistana in tri državljane Iraka, na območju Dvorc (PP Brežice) tri državljane Maroka in državljana Iraka in na območju Sevnice štiri državljane Afganistana in
tri državljane Irana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

OSTALE ZADEVE

Nesreča pri delu

Policisti PP Krško so bili 3. 7. popoldne obveščeni o nesreči pri delu na območju Dovškega. Opravili  so ogled in ugotovili, da je 26-letni voznik kmetijskega traktorja s pripeto cisterno vozil po travniku po klancu navzdol. Zaradi teže je prikolica pričela drseti, se večkrat prevrnila in zaradi vrtenja prevrnila tudi traktor, v katerem je bil 26-letnik. Lažje poškodovanega voznika so oskrbeli v brežiški bolnišnici. Policisti bodo o ugotovitvah s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih