fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice Občina

360.000 evrov sredstev za projekte krajevne skupnosti

Mestna občina Novo mesto je objavila poziv za sofinanciranje projektov krajevnih skupnosti za leto 2021. Višina razpisanih sredstev je 360.000 evrov. Tako bo MONM kot vsa leta krajevnim skupnostim omogočila finančno pomoč pri projektih, ki izhajajo iz pobud krajanov.

“Poziv za sofinanciranje projektov je uspešen način pomoči krajevnim skupnostim pri izpostavljanju naložb, ki si jih krajani želijo v svoji skupnosti. Mestna občina Novo mesto je od leta 2016 krajevnim skupnostim odobrila že več kot 100 projektov in v letu 2021 nadaljujemo s sofinanciranjem v tokratni skupni vrednosti sredstev do 360.000 evrov.”

Krajevne skupnosti lahko na razpisu pridobijo sredstva za projekte na področju izgradnje in obnove komunalne, cestne in ostale infrastrukture, prav tako lahko prijavijo raznovrstne projekte, ki so sofinancirani iz državnega ali evropskega proračuna. S sredstvi, ki jih lahko krajevne skupnosti po odobritvi vlog porabijo v letu 2021, bodo lahko krajani realizirali raznolike investicije tudi na področju urejanja javnih površin in urbane opreme.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih