fbpx
Mestnik
Bazen Novo mesto. Foto: Boštjan Pucelj
Bazen Novo mesto. Foto: Boštjan Pucelj
Aktualno Novice Občina Plavanje Šport

Bazen Novo mesto odpira svoja vrata

Bazen Novo mesto je edinstven prostor, kjer se bodo plavalci in rekreativci lahko srečevali z osvežujočo vodo ter se podali na pot zdravega življenjskega sloga. Bazen obljublja, da bo pravi vir energije in užitka za vse generacije, hkrati pa je zapolnil vrzel v novomeški športni infrastrukturi. Svoja vrata odpira 1. 9. 2023.

Delovni čas in sezonska vstopnica

Med tednom, od ponedeljka do petka, bo bazen odprt med 8.00 in 14.00 ter ponovno med 16.00 in 21.00. V soboto in ob praznikih vas bodo na Bazenu Novo mesto pričakovali med 10.00 in 20.00, medtem ko je nedelja zaenkrat namenjena počitku (morda se to še spremeni glede na povpraševanje).

Sezonska vstopnica, ki je resnično privlačna, velja kar 12 mesecev od dneva nakupa. To pomeni, da boste imeli dostop do bazena skozi vse letne čase, ne glede na to, ali je poletje ali zima.

Prijetna temperatura in mere bazena

Pri plavanju je temperatura vode ključnega pomena, voda v plavalnem bazenu ogreta na prijetnih 27°C ± 1°C. Če pa se želite razgibati v vadbenem bazenu, kjer ima voda temperaturo 30°C ± 1°C.

Mere bazena so odločilne za udobno plavanje. V plavalnem bazenu mere 25 m x 21 m, se razprostira kar 8 plavalnih stez. Globina bazena sega od 140 cm do 210 cm. Rekreativnem plavanju bodo namenjene 2-4 steze.

Manjši 20-metrski vadbeni bazen ima 5 razmejenih plavalnih stez, mere 20 m x 10 m ter globino 110 cm. Na tekmovanjih bo namenjen ogrevanju.

Vodni užitki za vse generacije

Radovedni otroci se lahko tudi sami preizkusijo v vodnih veščinah. Vadbeni bazen je namenjen neplavalcem vseh starosti, vodenim vadbam, tečajem šol in vrtcev ter programom s področja rekreacije in rehabilitacije specifičnih skupin uporabnikov. Tu si lahko pridobijo potrebno samozavest in se naučijo plavanja ob strokovnem vodenju.

Vstopnice, cenik in kontakt

Vstopnice lahko rezervirate preko spletne strani https://www.olimpijskicenter-nm.si/bazen/ ali pa jih kupite v avli Bazena Novo mesto med 7.00 in 15.00 od 1. 9. 2023 dalje.

Cenik

ENKRATNA VSTOPNICA (odrasli) – 8,5 €

ENKRATNA VSTOPNICA (dijaki, študentje, upokojenci in invalidi) – 6,5 €

ENKRATNA VSTOPNICA (otroci od 4. do 14. leta) – 5 €

ENKRATNA VSTOPNICA (otroci do 4. leta) – BREZPLAČNO

MESEČNA VSTOPNICA (odrasli) – 60 €

MESEČNA VSTOPNICA (dijaki, študentje, upokojenci in invalidi) – 45 €

MESEČNA VSTOPNICA (otroci od 4. do 14. leta) – 35 €

SEZONSKA VSTOPNICA (odrasli) – 299 €

SEZONSKA VSTOPNICA (dijaki, študentje, upokojenci in invalidi) – 229 €

SEZONSKA VSTOPNICA (otroci od 4. do 14. leta) – 176 €

Doplačilo za savno

Uporabo savne lahko rezervirate preko spleta ali direktno na recepciji. Pri vstopnici doplačate 10 EUR za vstop v savno.

Ostale informacije

Za skupinsko vadbo pišite na info@olimpijskicenter-nm.si. Za več informacij obiščite https://www.olimpijskicenter-nm.si/kontakt/ ali pa pokličete na 051 647 846.

.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih