fbpx
Mestnik
maček, mačka
Aktualno Narava & zdravje

Z bonom kastrirajte svojega mačka

Za namen sterilizacije in kastracije lastniških mačk bodo od 28. avgusta 2023 dalje na voljo boni za sofinanciranje sterilizacije ali kastracije lastniških mačk. Lastniki mačk s stalnim bivališčem v Mestni občini Novo mesto lahko bone v vrednosti 27,5 evra prevzamejo v sprejemni pisarni Mestne občine Novo mesto (Seidlova cesta 1) vsak dan med delovnim časom. Boni so vnovčljivi v treh izbranih veterinarskih ambulantah, ki delujejo v novomeški občini, akcija pa traja do 17. novembra 2023 oziroma do porabe razpoložljivih sredstev.

Eno gospodinjstvo lahko prevzame največ dva bona, storitev pa po predhodnem naročilu opravljajo naslednje ambulante: A+VET veterinarska ambulanta (Markljeva ulica 2), Veterinarska ambulanta Buba (Ljubljanska cesta 27) in Veterina Novo mesto, ambulanta za male živali (Šmarješka cesta 2).

S spodbujanjem odgovornega lastništva živali se zmanjšujejo tudi možnosti okužb s prenosljivimi boleznimi, poškodbe, infekcije in potepanja mačkov ter s tem povezane prometne nesreče, predvsem pa se s sterilizacijo in kastracijo prispeva k skrbnemu nadzoru števila mačjih mladičev, ki bi potem neuspešno iskali ljubeč dom ali pa končali v gozdu ali v vrečah za smeti.

MONM/DB

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih