fbpx
Mestnik
FOTO: MONM.
Aktualno Novice Občina

BRALCI SPRAŠUJEJO: Kje naj parkirajo zaposleni na Novem trgu?

Na naše uredništvo se je obrnila bralka, ki je zaposlena v enem od podjetji, ki ima sedež na Novem trgu. Bralka (njeno ime hranimo v uredništvu), se vsak dan sooča s težavo, kje parkirati. Če že najde parkirno mesto, to seveda tudi plača. Vsota plačil za parkirno mesto pa nanese precej visoko številko. Bralko zanima, kako bo Mestna občina reševala pomanjkanje parkirnih mest?

Na Mestni občini Novo mesto pojasnjujejo, da so parkirni prostori v parkirni hiši in na ploščadi Novi trg po večini zasedeni z imetniki parkirnih dovolilnic. Neoddana parkirišča pa se zapolnijo z ostalimi uporabniki.

“Z namenom spodbujanja podjetništva in oživljanja mestnega središča poslovnim subjektom, ki imajo sedež ali poslovni prostor v mestnem jedru, najem parkirnega mesta z dovolilnico omogočamo po ugodnejši tarifi. V naslednjih letih bomo kapacitete parkiranja v mestnem jedru povečali z načrtovano novo parkirno hišo pri upravni enoti, v dolgoročnih načrtnih je tudi gradnja parkirne hiše pod Kapitljem,” odgovarjajo pristojni na Občini.

Dodajajo, da je nekaj parkirnih mest prostih na okoliških parkiriščih –  v Kandiji, na Trdinovi, ob Težki vodi in na Portovalu.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih