fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Narava & zdravje Novice

Breka in skorša že posajeni na Pugljevi ulici

Mestna občina Novo mesto je v sodelovanju s Komunalo Novo mesto pričela s saditvijo 50 sadik breka in skorša, ki jih je MONM podaril Novomeščan Marko Kobe. Marko se ukvarja z razširjanjem drevesnih vrst breka in skorša, ki ju vzgaja na svojem vrtu pod Kandijskem mostom.

Prvi sadiki posajeni na Pugljevi ulici

Sadiki breka in skorša sta bili zasajeni na koncu slepe Pugljeve ulice, kjer so nekoč prostor kazili propadajoča lesena garaža in suha drevesa. Z novo zasaditvijo smo dosegli tudi lažji dostop do priveza za plovila, bolj ličen pa je tudi vhod na Župančičevo sprehajališče.

Kot je dejal dr. Peter Železnik sta ti drevesni vrsti zadnja desetletja precej redki, a vsekakor pomembni za prehrano živali v gozdu. Z novimi zasaditvami bomo tako v naše okolje vnesli ne samo dodatno zelenje, temveč tudi drevesni vrsti, ki imata zaradi plodonosne značilnosti dodane pozitivne vplive.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih