fbpx
Mestnik
krvodajalstvo
Aktualno Dogodki

“Častim pol litra” – študentska krvodajalska akcija

Območno združenje Rdečega križa Novo mesto in Društvo novomeških študentov vabita na spomladansko študentsko krvodajalsko akcijo, ki bo 3., 4., in 6. aprila od 7. do 11. ure v Splošni bolnišnici Novo mesto, na Oddelku za transfuzijsko dejavnost.

Akcije potekajo v prilagojeni obliki, zato vas prosijo, da pokličite na Center za transfuzijsko dejavnost Novo mesto na tel. št. 070 538 227 in se dogovorite za termin odvzema.

Pred odvzemom krvi boste zdravniško pregledani. Prosijo vas, da niste tešči, vendar ne zajtrkujte nič mastnega, tudi ne mleka ali mlečne kave. Zajtrkujete lahko čaj, črno kavo, kruh, marmelado, sadje in podobno. Za sprejem potrebujete osebni dokument s fotografijo, po odvzemu krvi pa vas bodo postregli s prigrizkom.

Vabljeni ste vsi, ki lahko darujete kri in se počutite zdravi, ste stari 18 let in več in v zadnjem času (ženske 4 mesece, moški 3 mesece) niste darovali krvi. Pridružite se zvestim krvodajalcem, vsakega novega člana te velike srčne družine bodo izredno veseli.  Ne pozabite, da vsak delovni dan potrebujemo od 300 do 350 krvodajalcev, da zadostimo potrebam zdravstva po krvi. Vaša kri je nenadomestljivo zdravilo in najdragocenejše, kar lahko podarite!

Novice Zavoda za transfuzijsko medicino lahko spremljate na spletni strani www.ztm.si.

MONM.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih