fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

PP Novo mesto: pijanega moškega iz gostilne odpeljali v pripor

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 61 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 210 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 16-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.  S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Poškodovan voznik mopeda

Okoli 19.30 so bili obveščeni o prometni nesreči na Velikem Slatniku. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 17-letni voznik mopeda, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad mopedom in trčil v  avtomobil 22-letnega voznika. Povzročitelj se je v nesreči lažje poškodoval.

Zasega vozil

Policisti PP Šentjernej so nekaj pred 11. uro v Šentjerneju ustavili 58-letnega voznika kmetijskega traktorja. Med postopkom so ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan  traktor. Kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,20 miligramov alkohola, so traktor zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nekaj po 15. uri so policisti PP Krško v Krškem zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Ugotovili so, da 46-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,24 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V naselju Dole (PP Metlika) je v noči na 28. 3. nekdo vlomil v rezervoar osebnega avtomobila in iztočil ter odtujil okoli 50 litrov goriva.

Med 7. in 13. uro je v Družinski vasi nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, z vlomom pa je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelja pridržali

Policisti PP Dolenjske Toplice so bili nekaj po 17. uri obveščeni, da naj bi v gostinskem lokalu na območju Dolenjskih Toplic pijan moški nadlegoval in žalil osebje in goste pozival k pretepu. 32-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov  ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

Vzpostavili javni red in mir

Okoli 23.30 so policisti PP Metlika posredovali zaradi predvajanja glasne glasbe na območju naselja Svržaki.  Vzpostavili so javni red in mir in 25-letnemu kršitelju zaradi motenja javnega reda in miru izdali plačilni nalog. Zasegli so mu tudi zvočnik preko katerega je predvajal glasbo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalce in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

Na območju Obrežja so policisti kontrolirali voznika osebnega avtomobila srbskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Srbije v vozilu prevaža tri državljane Iraka, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Pri Čatežu ob Savi so ustavili voznika osebnega avtomobila slovenskih registrskih oznak. Ugotovili so, da državljan Bosne in Hercegovine prevaža pet državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljana Srbije in državljana Bosne in Hercegovine bodo kriminalisti s kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj prepovedano  prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Zasegli so jima osebna avtomobila. Policijski postopki z ostalimi tujci še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Loče) izsledili in prijeli 38 državljanov Kube, sedem državljanov Maroka, sedem državljanov Sirije, štiri državljane Pakistana, tri državljane Indije, dva državljana Nepala, državljana Tunizije in državljana Kosova. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih