fbpx
Mestnik
infocenter
Aktualno Gospodarstvo Politika

ČE IMATE TEMPERATURO 37,5, VAS MORA DELODAJALEC NAPOTITI DOMOV!

Se spomnite časov, ko smo bili bolni pa smo vseeno hodili v službo in zato nam ni nihče “težil”. Danes je to drugače. Če imate temperaturo 37,5 vas mora delodajalec poslati domov.

»V pogojih, ko imamo pandemijo, je že dolgo znano, na kakšen način se virus širi, to je njihov notranji akt, ki jih k temu pravzaprav sili. Čas je, da se kupi oprema, da se ne bo merila temperatura pod pazduho, ampak da se poskuša to narediti na čim bolj učinkovit način, brez neposrednega dotika, in zaradi merjenja temperature ne zastane proces vstopanja na delovno mesto, niti sam delovni proces,« je jasen Kacin.


Mejna vrednost 37,5

Mejna vrednost, ko bo delodajalec delavca poslal domov, je 37,5. Gre za dogovorjeno mejno vrednost, od tu naprej naj bi bilo bolezensko stanj, pojasnjuje Kacin. Prav tako poudarja, da če se ne počutimo dobro, naj ne hodimo v službo, šolo in trgovino ampak ostanemo doma.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih