fbpx
Mestnik
Aktualno

Čez vikend zapora državne ceste v Birčni vasi

V sklopu rekonstrukcije ceste v Birčni vasi bo v soboto in nedeljo, 11. in 12. novembra 2023, potekalo zaključno asfaltiranje vozišča in nameščanje zaščitnih ograj, gradbeni izvajalec pa bo za izvedbo del vzpostavil popolno zaporo tamkajšnje državne ceste. Obvoz bo urejen na relaciji Novo mesto–Straža–Soteska–Podturn–Črmošnjice–Gaber–Uršna sela–Birčna vas in obratno. Celovita prenova bo zaključena predvidoma do konca leta, v prihodnjih tednih pa bodo izvedbo spremljale še občasne delne zapore.

Ureditev državne ceste v Birčni vasi v dolžini 700 metrov obsega prenovo ceste, izgradnjo manjkajočega pločnika, javne razsvetljave, dveh avtobusnih postajališč, obračališča in navezav na obstoječe lokalne ceste. Vrednost rekonstrukcije, ki poteka od podružnične osnovne šole do železniškega podhoda, je več kot 1,16 milijona evrov, pri čemer bo Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo prispevala približno 930 tisoč evrov, preostanek pa Mestna občina Novo mesto.

VIR: MONM.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih