fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

Darovanje krvi se ne da kupiti, lahko pa jo nekomu podariš

Ta teden so v OZ RKS Novo mesto čestitali kar dvema krvodajalcema, ki sta darovala že stotič kri.

Silvo z darovanjem začel med služenjem vojaškega roka

Foto: OZRK NM

Leta 1989 je Silvo Kulovic iz KORK Podgrad pričel z darovanjem, ko je daroval dvakrat kri med služenjem vojaškega roka. Svojo darovalsko pot je nadaljeval tudi, ko se je zaposlil. Silvo poleg službe doma skrbi še za kmetijo. Kot pravi bo kri daroval dokler mu bodo dopuščala leta in služilo zdravje.

Ob jubilejnem odvzemu so mu čestitale predsednica OZ RKS Novo mesto Vesna Dular, predsednica KORK Podgrad Stanislava Turk in predstavnica CTD Novo mesto Mojca Šimc, dr.med.

Janez daroval že v srednji šoli

rbt

Janez Juršič iz KORK Dolž svoje darovanje ni pričel med služenjem vojaškega roka ampak že v drugem letniku srednje šole. Nadaljna pot ga je vodila v avtomobilsko industrijo, trenutno pa že štiri leta uživav pokoju. Dolkčas mu ni ,saj si čas zapolni z delom na kmetiji. Oba sinova sta tudi krvodajalca, tako da lahko rečemo, da dober zgled nekaj velja. Kot pravi je darovanje krvi ena redkih stvari, ki se je ne da kupiti, jo pa lahko brezplačno in anonimno nekomu podariš.

Ob jubilejnem darovanju sta mu čestitali predsednica OZ RKS Novo mesto Vesna Dular in predstavnica CTD Novo mesto, Mojca Šimc, dr. med.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih