fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

Dijaki prvih treh letnikov se vračajo v šolo

Danes se v šole vračajo srednješolci prvih treh letnikov, ki so se od doma izobraževali že od meseca oktobra. Pouka bo potekal po modelu C, in sicer to pomeni, da bo prisotna samo polovica oddelka šole, druga polovica pa bo imela izobraževanje doma.

Dijaki nižjega poklicnega izobraževanja, ki so doslej pouk že obiskovali, ga bodo v prihodnje v celoti obiskovali v šoli. Enako velja za udeležence izobraževanja odraslih.

Katere novosti nas čakajo še ta teden?

Dijaki in učitelji bodo morali ves čas nositi zaščitne maske, prav tako osnovnošolci od vključno 6. razreda naprej. Ta teden pa se bodo začela tudi cepljenja zaposlenih v vzgojno-izobraževanih ustanovah.

“Kljub temu, da je aktualna epidemiološka slika še vedno zahtevna, sem vesela, da nam je s skupnimi močmi in razumevanjem uspelo predčasno zagotoviti pogoje, da se v šolske prostore in dijaške domove lahko varno vrnejo vse dijakinje in dijaki,” pravi ministrica.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih