fbpx
Mestnik
Aktualno Šport

Dvorano Marof so mladi rokometaši obarvali v zeleno

Športna dvorana Marof je bila ta konec tedna v znamenju mladih rokometašev. Vsako leto ob koncu sezone Moški rokometni klub Krka pripravi zaključni turnir v mini rokometu, tokrat je dogodek sovpadal z izvedbo Rudolfovega tedna športa, ki ga organizira Mestna občina Novo mesto.

Turnirji, ki jih organizirajo v MRK KRKA, služijo preverjanju pridobljenega znanja pri krožku mini rokometa. Med turnirjem se rezultat ne beleži, saj je poudarek na igri, učenju in zabavi ter druženju z vrstniki. Dogodek je namenjen promociji športa med mladimi in krepitvi ekipnega duha. Znanje rokometa se pri učencih iz leta v leto izboljšuje, ker večina učencev obiskuje krožek od 2. razreda in vztraja vse tja do 5. razreda osnovne šole. Cilj krožka je otrokom omogočiti čim bolj kakovostno preživljanje prostega časa ter jim s tem omogočiti še aktivnejši ter pestrejši vsakdan.

Sicer se je sobotni dogodek odvijal skozi celotno dopoldne, svoje mlade upe pa so na tribunah dvorane Marof spremljali tudi njihovi straši. Vsaka ekipa je imela priložnost igrati več tekem, kar je omogočilo otrokom, da so preizkusili različne strategije in se med seboj spoznavali. Turnirja se je udeležilo osem osnovnih šol (OŠ Grm, OŠ Bršljin, OŠ Drska, OŠ Center, OŠ Stopiče, OŠ Šmarjeta, OŠ Šmihel, OŠ Otočec), sodelovalo je preko 100 otrok.

Pri organizaciji turnirja so sodelovali tudi mladi rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka, ki so vedno pripravljeni priskočiti na pomoč. Projekt so finančno podprli pri Krki, tovarni zdravil d.d., MO Novo mesto in NLB, v okviru svojega programa Šport mladim, ki podpira številne športne projekte po Sloveniji.

 

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih